Tuesday, June 5, 2012

Carrots & Calendula

Săpun natural cu gălbenuș de ou, Daucus carota (morcov) și Calendula officinalis (gălbenele)

Pret 8 lei
Greutate 60-70g

               Ingrediente: uleiuri saponificate de măsline, palmier, cocos și ricin, macerat de gălbenele, gălbenuș de ou, ceară de albine, suc proaspăt de morcov, pulpă de morcov, ulei esențial de Ocimum basilicum, Citrus sinensis.

                Acest săpun a fost creat atât pentru îngrijirea părului cât și a pielii.
                Este nutritiv și vitaminizant, are un conținut ridicat de gălbenuș de ou, fiind deosebit de eficient în catifelarea pielii. Bogat în lecitina, vitamine, betacaroten și în special vitamina A, ameliorează cuperoza, redă luminozitatea și elasticitatea pielii. Împreună cu uleiul de măsline acționează pentru o piele sănătoasă și strălucitoare.


          Morcovul este recunoscut pentru proprietăţile sale vindecătoare, precum şi pentru efectul tonic şi de întinerire a pielii. Utilizat pe termen lung, ajută pielea împotriva îmbătrânirii premature, previne formarea ridurilor, creşte elasticitatea pielii şi stimulează regenerarea celulară.

            Încă din vechime, femeile se spălau cu suc de morcovi de două ori pe zi pentru a avea un ten curat.

           Florile de gălbenele sunt o sursă de flavonoide, carotenoizi, vitamina C. Au acţiune cicatrizantă, tonică, antiiritantă, de reducere a fragilităţii vasculare şi de îmbunătăţire a circulaţiei sanguine periferice.

           Tratamentele cu ulei de măsline, ricin și gălbenuș de ou fac minuni pentru păr. Gălbenușul în combinație cu uleiurile se transformă într-un balsam excelent pentru părul uscat și lipsit de vitalitate.

      Indicat în acnee ușoară datorită efectului cicatrizant, proprietăților antiinflamatorii, antiseptice și astringente, excelent pentru pielea uscată, cu afecțiuni dermatologice și, totodată, potrivit pentru pielea matură.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...