Thursday, May 24, 2012

Colectia de cercei

          O sa incep prin a spune ca activitatea mea saraca, din ultimul timp, se datoreaza in special calatoritului.
Fiind plecata atat de des, este greu sa sa realizez accesorii si mai ales sa ma ocup de blog, dar in peregrinarile mele pot sa spun ca am fost inspirata de arhitectura, mancare, oameni, cultura si peisajele nou intalnite, ceea ce inseamna ca am noi idei, pt viitoare accesorii. Abia astept sa ma pun pe treaba :)
          Ce astept acuma este sa trec cu bine peste perioada care va urma: sesiuneeeeea si licenta. Orele nesfarsite de proiectare si invatat imi secatuiesc spiritul, dar voi reveni la normal :)

          Daca pana acuma am postat accesorii realizate de mine, m-am gandit sa infaptuiesc si o postare despre cateva dintre accesoriile dragi mie; unele dintre ele avand o semnificatie aparte, deoarece ma leaga amintiri placute de locurile, din care le-am cumparat.



               Vom incepe astfel: acesti cercei i-am gasit in piata de antichitati, din Timisoara; imi face placere sa merg intotdeauna duminica, cand piata este cea mai mare, devreme de dimineata, sa inspectez cu de-amanuntul fiecare coltisor. De cele mai multe ori trebuie sa cauti bine ca sa gasesti ceva special. Toate accesoriile deosebite le-am gasit mai repede in  gramajoarele batraneilor, care semanau a lucruri care nu iti mai folosesc defel, nicidecum in locurile frumos amenajate(poti gasi si acolo, dar sunt foarte scumpe). Cerceii din imagine m-au costat doar 5 lei.   


                Cerceii sunt tot din Timisoara cumparati, din piata, 10 lei. Desi accesoriile nu sunt create din materiale pretioase, poti simti atentia cu care au fost realizate.


                  Acestia, cat si cei din ultima poza, au fost achizitionati in drum spre Grand Bazar, in Istanbul. Pe strada, un comerciant ambulant vindea o gramada de astfel de minunatii, mi-a fost atat de greu sa aleg. Nu mai imi amintesc pretul exact in lire turcesti, dar mi-am cumparat cercelusii impreuna cu prietena mea, Anda, am primit, bineintele cum se obisnuieste la ei, o reducere. Dupa ce am calculat noi bine :D in banii nostrii, ar fi fost 8lei pentru 2 perechi de cercei. :)    


Tot din piata, din Timisoara i-am achizitionat, 5-10 lei. 


                     Oooo!!! Acestia sunt printre preferatii mei :) Achizitionati in aprilie, din Belgrad, din parcul de langa fortareata, cand am fost la intalnirea peisagistilor din Europa (ELASA). Pret 10 lei. Cand voi mai ajunge pe acolo, cu siguranta voi cumpara mai mule modele.


Cum am precizat mai sus, cerceii sunt din Istanbul. 

                    Sper ca va placut postarea de astazi. Am dorit sa va fac cunoscute si alte locuri, de unde puteti achizitiona accesorii interesante si deosebite, la preturi foarte mici. 

6 comments:

  1. Foarte frumoasa colectia de cercei, Silvia! Din pacate habar n-am despre ce piata vorbesti, desi sunt din Timisoara :) Imi poti spune unde este, te rog?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc :)
      Este vorba de piata Flavia, din Calea Sagului, se desfasoara doar in weekend(sambata, duminica). Daca vrei antichitai si accesorii, le gasesti de la intrearea in piata, pe randurile din dreapta, pana in spate de tot :)

      Delete
  2. Sunt sigura ca ne-am intalnit la un moment dat in cautare de chilipiruri prin Flavia, pentru ca aceata activitate este si preferata mea in zilele de duminica dimineata :P
    Sunt superbi cerceii, sa ii porti cu drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Simona. Ma bucur sa aud ca este si una dintre activitatile tale preferate :)

      Delete
  3. Uau, toate perechile sunt superbe! Sa ii stapanesti sanatoasa!
    Imi place mult stilul tau!
    Cred ca o sa indraznesc si eu sa caut prin micul meu orasel lucrusoare de genul dar noi nu avem 'targusoare' propriu-zise.. Doar batranei care se mai strang duminica pe langa piata.. Dar au mai mult lucruri barbatesti, unelte, piulite si alte acareturi.. Nu am vazut bijuterii, dar cred ca o sa-mi fac curaj sa caut de-acum!
    PS. Esti foarte foarte frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc mult, Alexandra :) Iti urez succes la cautat...sau poate chiar ai putea sa-i intrebi pe batranei, daca nu au cumva acasa accesorii.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...